Rota

Cádiz | Spanien

CÁDIZ

20min med färja från Rota

Costa Ballena Ocean Golf Club

Cádiz | Spanien

Villanueva Golf

Cádiz | Spanien

Arcos Golf

Cádiz | Spanien

Montecastillo G&CC

Cádiz | Spanien

Sherry Golf Jerez

Cádiz | Spanien

Sancti Petri Hills

Cádiz | Spanien

COVID-19 | BOKNINGSINFO

ÖPPET KÖP - Boka nu. Betala senare - Gäller alla resor tillsvidare.
På grund av osäkerheten kring Covid-19 erbjuder vi öppet köp. Med öppet köp så kan du boka din golfresa helt
riskfritt redan idag. Alla bokningar är preliminära och kan fritt avbokas när som helst utan kostnad. Läs mer >>

Kontakta oss ifall ni känner er osäkra så reder vi ut eventuella frågetecken. Ta hand om er
OBS nytt telefonnummer: 08 124 203 23

 


 

Rota - Genuin och charmig spansk kustby

Rota - en äkta pärla!

Spanien | Andalusien | Cádiz
- ​Södra Costa de la Luz

I Rota får du uppleva en genuint spansk atmosfär. En mysig kuststad med vitkalkade hus och charmiga kullerstensgränder. Här dominerar fortfarande den inhemska turismen och de stora internationella charterbolagen har fortfarande inte fått fäste. På södra Costa de la Luz råder en avslappnad stämning som liknar 70-talets Costa del Sol. Du slipper inkastare på restaurangerna, nyrika ryssar och fejkade Gucci väskor. Det här är det äkta Spanien. 

Du hittar Rota på södra delen av Costa de la Luz, granne med provinshuvudstaden Cádiz. Här bor det ca 30.000 personer och det finns massor av butiker, trevliga restauranger och barer som är öppna året runt. Mitt i stan finns det 2 fantastiska sandstränder och en vacker strandpromenad.

När du bokar boende i Rota ingår alltid golfkortet samt ett särskilt "medlemsskap" i par-3 executive banan på Costa Ballena Ocean Golf Club. Medlemsskapet innebär fritt tillträde till en av europas bästa träningsanläggningar - Drivingrange med utslag från grästee (ranchbollar ingår ej), gym, omklädningsrum med dusch, bastu och bubbelpool. Du  spelar 9-hål på par 3 executive banan för endast 8,50€ och 9 hål på huvudbanan för 18€.

När du bokar Rota ingår golfkortet!

Spel på 10 bra golfbanor! #flexibilitet #omväxling #frihet

Upptäck Rota - Ett okänt paradis med mer än 320 soldagar per år. Perfekt för oss soltörstande skandinaver som vill stressa ner i en skön mañana atmosfär och spela mycket golf…

Oavsett vilket boende  du väljer så är det bara ett par minuters promenad till stranden, centrum och gamla stan. När du kommer "hem" efter en skön golfrunda och har parkerat bilen så behöver du inte tänka på den mer. Allt ligger inom bekvämt promenadavstånd, och vill du gå ut på kvällen så behöver ingen tänka på vem som ska köra hem. Det fördelaktiga klimatet, den mysiga stan och det perfekta läget gör att de flesta som varit här kommer tillbaka. På riktigt.

Här i området finns det massor att se och göra även när man inte spelar golf. I Jerez de la Frontera finns spanska ridskolan och massor av sherrybodegor som erbjuder visningar med tillhörande vinprovning. Det går båtar från hamnen i Rota direkt till Cádiz (Europas äldsta stad) varje dag. Det tar ca 1 timme med bil till den vackra Andalusiska huvudstaden Sevilla - som dessutom har 2 bra fotbollslag (Sevilla och Real Betis) i La liga. De vita byarna i bergen (Grazalema, Zahara de la sierra, Algodonales mfl.) är också väl värda ett besök. I de vita byarna kan man passa på att köpa lokal färskpressad olivolja eller bara njuta av den underbara utsikten och den vackra naturen…

AVSTÅND: Jerez flygplats - 35km, Sevilla Flygplats - 130km, Malaga flygplats - 270km, Faro flygplats - 310km

Lägenheterna

I Rota bor du helt perfekt. Alla lägenheter ligger centralt och du har strandpromenaden, stranden, affärer, restauranger och hamnen i stort sett direkt utanför dörren. De är fullt utrustade för självhushåll, har tvättmaskin och fritt internet.

"Utöver lägenhetsalternativen nedan kan vi skräddarsy vistelser som är 3 månader eller mer. Då söker vi upp ett boende som motsvarar era önskemål och kontrakterar det för er räkning - Kontakta oss för offert."

Los Patios

Lägenheter med 1 och 2 sovrum. Ett modernt, nyrenoverat och fräscht boende i ett lugnt kvarter med mysig atmosfär.

Dunas y Luz

Lägenheter med 1 sovrum. Bekväma turistlägenheter i ett vackert spanskt hus med en typisk andalusisk innergård.

San Fransisco

Lägenheter med 2 sovrum. Nyrenoverade, fräscha och moderna turistlägenheter med 2 sovrum.

Chalet Los Arcos

Lägenheter med 2 och 3 sovrum. Lägenheterna ligger i första linjen vid stranden, har stora terrasser och fantastisk havsutsikt.

Golfkortet

 Playa Golf's unika golfkort ingår i alla long stay golfpaket i Rota. Det ger dig som golfspelare ett mervärde i form av flexibilitet, omväxling och frihet. Med golfkortet spelar du helt enkelt de golfbanor som du gillar bäst, så ofta som det passar dig. De flesta golfbanorna spelar du för endast 25€ per golfrunda, och man kan boka starttider upp till 2 dagar i förväg. I dagsläget är det mer än 10 golfbanor anslutna till golfkortet... Läs mer om golfkortet här >>

Tillägg - Fri golf | Medlemsskap

Om du spelar väldigt ofta och tycker att det skulle kännas trevligt med en hemmabana så kan du lägga till ett medlemsskap/fri golf på någon av golfbanorna. Vi rekomenderar i såfall Costa Ballena Ocean Golf Club eller Sherry Golf.

Golfbanor

Det ligger en hel del golfbanor inom en timme med bil. Den närmsta är Costa Ballena Ocean Golf Club, som också är den mest välbesökta banan med bäst träningsfaciliteter. Men alla golfbanor har sin egen karaktär och är väl värda ett besök.

Avstånd från Rota: Costa Ballena Ocean Golf Club - 10km, Sherry Golf - 30km, Vistahermosa Golf & CC - 20km, Montecastillo Golf & CC - 35km, Villanueva Golf - 40km, Sanlúcar Golf - 15km, Arcos Golf - 68km, Golf el Campano - 55km, Sancti Petri Hills - 60km, La Estancia Golf - 62km, Iberostar Novo Sancti Petri Golf - 62km, Montenmedio Golf & CC - 95km.

Läs mer om golfbanorna

 

Våra svenska golfvärdar är på plats året runt och arrangerar golftävlingar, pubkvällar, middagar och trevliga utflykter.

Här bokar du fritt ankomst och avresedatum som passar dig på Los Patios och Dunas y Luz. På de flesta andra boenden gäller 28+ dagar från och med den 1:a i månaden. Fråga om ni är osäkra innan ni bokar flyg mm.

BOKA TIDIGT - Rota är en popuär destination. Det kan vara svårt att få plats under högsäsongsmånaderna november, februari och mars om man är sent ute.

KLIMAT

Rota
Högsta
temp.
Lägsta
temp.
Regn
dagar
January 15.9°C 5.4°C 7
February 17.5°C 6.6°C 7
March 20.2°C 7.7°C 5
April 21.5°C 9.4°C 6
May 24.6°C 12.1°C 4
June 28.8°C 15.3°C 2
July 33.0°C 18.0°C 0
August 33.1°C 18.4°C 0
September 30.2°C 16.8°C 2
October 25.0°C 13.3°C 6
November 20.1°C 9.2°C 7
December 16.8°C 7.1°C 9