El Plantío Golf Resort

Alicante | Spanien

El Plantío Golf Resort

Alicante

Alicante är en pulserande modern storstad som bjuder på en spännande blandning av spansk kultur, arkitektur, historia och en skön livsstil. Lägg därtill ett härligt klimat året runt så blir det ett perfekt resmål för dig som vill ta ett litet break ifrån den trista, kalla vintern hemma i Sverige.

I den exklusiva marinan ligger lyxyachterna på rad, tropiska palmer kantar strandpromenaden och de pampiga avenyerna, stadens fina sandstränder är avkopplande för kropp och själ. Mitt ovanför strandpromenaden hittar du Gamla stan, ”El Barrio”, som lever upp ordentligt på kvällarna när en skön mix av lokalbefolkning och besökare från alla delar av världen samlas för att njuta av allt gott som erbjuds på de lokala barerna och restaurangerna. I den nyare delen av staden hittar du lite modernare eleganta pubar och sofistikerade restauranger...

Från El Plantío Golf Resort är det endast 3km in till Alicante stad, ner till marinan, strandpromenaden och gamla stan är det ca 6 kilometer. Det går lokal bussar regelbundet från stora vägen nedanför lägenhetshotellet och en taxi kostar ca 15€ enkel resa.

Lägenheterna

El Plantío Golf Resort

På El Plantío Golf Resort bor du i moderna, lyxiga lägenheter på 90-100 kvadratmeter. Allt är av högsta kvalitet, receptionen är öppen dygnet runt och personalen är mycket hjälpsam och trevlig.  Alla lägenheter är fullt utrustade för självhushåll, de är rymliga och bekväma, har gratis wifi internet, safetybox, internationella TV-kanaler och platt TV i vardagsrummet, stor balkong med vacker utsikt över golfbanan eller poolen, 2 badrum med toalett, ett sovrum har queen size säng och platt TV, de andra sovrummen har twin beds. Det finns AC med värme och kyla. Köken är utrustade med kyl och frys, spis med 4 plattor, micro, ugn och diskmaskin.  I ett eget litet utrymme finns det både tvättmaskin och torktumlare. Gratis parkering finns (området är bevakat dygnet runt) garageplats inomhus mot avgift. Det är 7km till flygplatsen och 3km in till Alicante stad. 

2 sovrum tar max 4 vuxna + 2 barn, eller 5 vuxna / 3 sovrum tar max 6 vuxna + 2 barn, eller 7 vuxna.

Golfbanan

El Plantío Golf Resort

El Plantío Golf ligger i ett skyddat naturområde, mitt i en grön dalgång strax utanför Alicante. I det imponerande Klubbhuset finns en bra restaurang med stor uteservering, det är här vi samlas och njuter av en välförtjänt golföl efter rundan ;-) Det finns golfshop, omklädningsrum och bagförvaring som är gratis för Playa Golf´s gäster. 

Väl ute på banan är du omgiven av vackra palmer, träd och buskar. Det finns en del vattenhinder, men inte så mycket att det blir jobbigt. Banan är inte särskilt kuperad, den är lätt att gå och det är alltid nära från green till nästa tee. Det här är en trevlig och omväxlande golfbana som uppskattas av både nybörjare och mer avancerade golfare.

I anslutning till klubbhuset finns det en bra driving range med utslagsplatser från både gräs och matta, samt en stor putting green. Dessutom finns det en trevlig 9-håls par 3 bana som är perfekt om man vill träna närspel...

Starttider

El Plantío Golf Resort

Playa Golf var först med att arrangera long stay golfresor till El Plantío Golf Resort och vi är fortfarande den största utländska golfresearrangören här. Det innebär att vi får förbokade block med starttider varje dag till alla våra gäster. De flesta brukar vara på förmiddagarna, men det kan variera lite från dag till dag. Och om de förbokade starttiderna av någon anledning inte skulle passa nån dag, kan du dessutom boka egna tider. Säg bara till att du reser med Playa Golf och se till att de räknar bort er tid från våra förbokade block isåfall.

Notera att det inte finns några restriktioner när det gäller vilka starttider man får boka. När du reser med oss får du boka vilka starttider du vill. I mån av plats såklart ;-)

"Vi har själva besökt El Plantío Golf Resort och vi tycker att det är ett toppenställe. Man bor verkligen jättebra här, det är lätt att ta sig hit, det är nära in till Alicante och vi har förbokade starttider varje dag. Helt perfekt för long stay"

Övrig info...

El Plantío Golf Resort

Om man letar efter ett bekvämt resmål, som det är lätt och smidigt att ta sig till, är nog El Plantio Golf Resort det bästa vi har stött på. Det är lätt att hitta bra och prisvärda direkflyg till Alicante. De flesta brukar boka flygresan med Norwegian eller SAS. Men det kan vara värt att göra en bredare sökning på internet eftersom det finns många fler flygbolag som flyger direkt till Alicante. När du väl har landat tar det inte mer än 15 minuter att köra till El Plantío Golf Resort med bil. En taxi kostar runt 25€ enkel resa...

Våra svenska golfvärdar arrangerar golftävlingar och andra trevliga aktiviteter. De finns på plats från början av oktober till och med november, samt från mitten av januari tom mitten av april.

Här bokar du fritt ankomst och avresedatum som passar dig.

BOKA TIDIGT - El Plantío Golf Resort har blivit en populär destination med stor efterfrågan, så vänta inte, boka tidigt så att vi kan säkra en plats till er i god tid...

 TEMP & VÄDER

ALICANTE
Högsta
temp.
Lägsta
temp.
Regn
dagar
Januari 16.8°C 6.2°C 4
Februari 17.8°C 7.0°C 3
Mars 19.2°C 8.2°C 4
April 20.9°C 10.1°C 4
Maj 23.6°C 13.3°C 4
Juni 27.2°C 17.1°C 2
Juli 30.1°C 19.7°C 1
Augusti 30.6°C 20.4°C 1
September 28.4°C 17.8°C 3
Oktober 24.4°C 13.7°C 4
November 20.4°C 10.0°C 4
December 17.6°C 7.3°C 4

FAKTA


Hotellet

Reception - Ja, 24h
Hiss - Ja
Antal lägenheter - 90 (2 & 3 sovrum)
Parkering - Ja, gratis
Garage - Ja, avgift
AC - Ja (Kyla/Värme) 
TV/kanaler - Internationella och SVT World
Internet - Wifi internet
Pool - Ja (Ej uppvärmd)

Golfbanan

Bankaraktär: Skog / Parkbana
Antal hål: 18 / Par: 72
längd: Vit 6206m
längd: Gul 5977m
längd: Röd 5087m
Bygg år: 1993
Banarkitekt: Manuel Ferry Ruiz
Hcp-gräns: 36
Drivingrange: Grästee & mattor
Säsong: Året runt
Klubbhus med Restaurang & Bar, omklädningsrum, golfshop, wifi Internet.

Ca priser
Golfvagn per dag: 5€
Golfvagn per månad: 40€ (För Playa Golf)
Buggy per dag: 25€ 
Buggy per 2v: 200€
Buggy per 4v: 375€
Rangebollar: 1€ / 16 bollar


Adress

El Plantío Golf Resort
Ctra. Antigua Alicante-Elche, km3 (A-79)
03114 Alicante
Tel: +34 965 115 049
email: recepcion@elplantiogolfresort.es
web: www.elplantiogolfresort.es
GPS: 38°18'40.1"N 0°32'28.2"W