Rota

Cádiz | Spanien

Rota - Genuin och charmig spansk kustby

Rota - en äkta pärla!

Cádiz | Spanien

Även om namnet kanske inte är det mest exotiska man kan tänka sig så är det här en riktig pärla! Tänk er Spanien som det var förut. Äkta, genuint, charmigt och spanskt. Här får du uppleva en äkta spansk atmosfär och ett genuint spanskt vardagsliv, utan internationell massturism. Att de stora charterdrakarna inte har fått fäste här bror nog mest på att det inte finns jättestora strandhotell och infrastruktur som de behöver för att kunna exploatera en destination till max. Och det är vi glada för ;-)

Här i Rota dominerar den inhemska spanska sommarturismen, det är hit spanjorerna själva åker när det börjar bli för varmt inåt landet. Många från Madrid, Sevilla och Jerez med flera har sitt sommarboende här. Det speglas också i prisnivån på bostäder, både för att hyra och för att köpa, de ligger faktiskt bland de högsta i landet.
En till fördel med Rota är att det är väldigt tryggt och lugnt. Man behöver inte hålla hårt i väskor eller oroa sig för inbrott i bilar och bostäder. Visst, det händer, men det är inte som på Costa del Sol, eller runt Barcelona och andra storstäder. Det är som i en vanlig svensk småstad. Man behöver inte vara mer alert här än vad man är hemmavid…

Och stränderna! Vi talar om härliga, milslånga, vidsträckta sandstränder varav 2 ligger mitt i stan. Var du än bor i Rota så ligger stranden och strandpromenaden i stort sett utanför dörren. Visst, Rota är en utpräglad sommarstad,  men det inte öde här på vintern. Långt ifrån. I Rota bor det ca 30.000 personer året runt. Förutom chiringuitorna på stranden är det mesta öppet hela vintern.

Rota ligger nästan så långt söderut du kan komma på Costa de la Luz och det finns massor att se och göra här. I Jerez de la Frontera ligger bodegorna nästan vägg i vägg och det är härifrån sherryvinet kommer ifrån. Cádiz, Europas äldsta stad ligger tvärs över bukten, och det går båtar dit regelbundet varje dag. Det tar ca 1 timme med bil till den Andalusiska huvudstaden Sevilla. Är du intresserad av fotboll så har Sevilla 2 lag (Sevilla och Real Betis) i högsta divisionen – La liga. De vita byarna i bergen där man kan köpa färskpressad olivolja…

NOTERA - Rota har mer än 320 soldagar om året i genomsnitt ;-)

Som sagt, det här är en skön del av Spanien, Rota är en äkta genuint spansk pärla, väl värd ett besök, sommar som vinter!

AVSTÅND: Jerez flygplats - 35km, Sevilla Flygplats - 130km, Malaga flygplats - 270km, Faro flygplats - 310km

Lägenheterna

I Rota bor du helt perfekt. Alla lägenheter ligger centralt och du har strandpromenaden, stranden, affärer, restauranger och hamnen i stort sett direkt utanför dörren. De är fullt utrustade för självhushåll, har tvättmaskin och fritt internet.

"Utöver lägenhetsalternativen nedan kan vi skräddarsy vistelser som är 3 månader eller mer. Då söker vi upp ett boende som motsvarar era önskemål och kontrakterar det för er räkning - Kontakta oss för offert."

Los Patios

Lägenheter med 1 och 2 sovrum. Ett modernt, nyrenoverat och fräscht boende i ett lugnt kvarter med mysig atmosfär.

Dunas y Luz

Lägenheter med 1 sovrum. Bekväma turistlägenheter i ett vackert spanskt hus med en typisk andalusisk innergård.

San Fransisco

Lägenheter med 2 sovrum. Nyrenoverade, fräscha och moderna turistlägenheter med 2 sovrum.

Chalet Los Arcos

Lägenheter med 2 och 3 sovrum. Lägenheterna ligger i första linjen vid stranden, har stora terrasser och fantastisk havsutsikt.

Golfkortet

 Playa Golf's unika golfkort ingår i alla long stay golfpaket i Rota. Det ger dig som golfspelare ett mervärde i form av flexibilitet, omväxling och frihet. Med golfkortet spelar du helt enkelt de golfbanor som du gillar bäst, så ofta som det passar dig. De flesta golfbanorna spelar du för endast 25€ per golfrunda, och man kan boka starttider upp till 2 dagar i förväg. I dagsläget är det mer än 10 golfbanor anslutna till golfkortet...

I golfkortet ingår dessutom ett "medlemsskap" i par-3 executive banan på Costa Ballena Ocean Golf Club. Det innebär fritt tillträde till en av europas bästa träningsanläggningar: Drivingrange med utslag från grästee (ranchbollar ingår ej), gym, omklädningsrum med dusch, bastu och bubbelpool. Du spelar par 3 executive banan för endast 8,50€, 9 hål på huvudbanan för 18€ eller 18 hål på huvudbanan för 28€.

Läs mer om golfkortet

Tillägg - Fri golf | Medlemsskap

Om du spelar väldigt ofta och tycker att det skulle kännas trevligt med en hemmabana så kan du lägga till ett medlemsskap/fri golf på någon av golfbanorna. Vi rekomenderar i såfall Costa Ballena Ocean Golf Club eller Sherry Golf.

Golfbanor

Det ligger en hel del golfbanor inom en timme med bil. Den närmsta är Costa Ballena Ocean Golf Club, som också är den mest välbesökta banan med bäst träningsfaciliteter. Men alla golfbanor har sin egen karaktär och är väl värda ett besök.

Avstånd från Rota: Costa Ballena Ocean Golf Club - 10km, Sherry Golf - 30km, Vistahermosa Golf & CC - 20km, Montecastillo Golf & CC - 35km, Villanueva Golf - 40km, Sanlúcar Golf - 15km, Arcos Golf - 68km, Golf el Campano - 55km, Sancti Petri Hills - 60km, La Estancia Golf - 62km, Iberostar Novo Sancti Petri Golf - 62km, Montenmedio Golf & CC - 95km.

Läs mer om golfbanorna

 

Våra svenska golfvärdar är på plats året runt och arrangerar golftävlingar, pubkvällar, middagar och trevliga utflykter.

Här bokar du fritt ankomst och avresedatum som passar dig.

BOKA TIDIGT - Rota är en popuär destination. Det kan vara svårt att få plats under högsäsongsmånaderna november, februari och mars om man är sent ute.

KLIMAT

Rota
Högsta
temp.
Lägsta
temp.
Regn
dagar
January 15.9°C 5.4°C 7
February 17.5°C 6.6°C 7
March 20.2°C 7.7°C 5
April 21.5°C 9.4°C 6
May 24.6°C 12.1°C 4
June 28.8°C 15.3°C 2
July 33.0°C 18.0°C 0
August 33.1°C 18.4°C 0
September 30.2°C 16.8°C 2
October 25.0°C 13.3°C 6
November 20.1°C 9.2°C 7
December 16.8°C 7.1°C 9