Rota

Cádiz | Spanien

Rota - Genuin och charmig spansk kustby

Rota - en äkta pärla!

Cádiz | Spanien

Även om namnet kanske inte är det mest exotiska man kan tänka sig så är det här en riktig pärla! Här får du uppleva en charmig, äkta och genuint spansk atmosfär. Sommartid dominerar den inhemska spanska turismen, det är hit spanjorerna själva åker när det börjar bli för varmt inåt landet. Många från Madrid, Sevilla och Jerez med flera har sitt sommarboende här. Att Rota är en populär spansk semesterort speglas också i prisnivån på bostäder, de ligger faktiskt bland de högsta i landet.

På vinterhalvåret är det lite lugnare och en större andel turister från utlandet. Många söker sig hit på grund av det fördelaktiga klimatet och det perfekta läget. Rota ligger nästan så långt söderut du kan komma på Costa de la Luz. Mitt i stan hittar du 2 fantastiska sandstränder och det finns massor av butiker, trevliga restauranger och barer. Oavsett vilket boende du väljer så är det max ett par minuters promenad till stranden, centrum eller gamla stan. När du kommer "hem" efter en skön golfrunda och har parkerat bilen behöver du inte tänka på den mer. Vill du gå ut och äta något gott på kvällen kan du unna dig en kall öl eller ett glas vin till maten utan att du behöver tänka på vem som ska köra hem, allt ligger inom bekvämt promenadavstånd. Det bor ca 30.000 personer året runt i Rota och det mesta är faktiskt öppet även under vinterhalvåret. Helt perfekt för long stay!

En sak till som är väldigt bra med Rota är att det är tryggt, lugnt och säkert här. Det är som i en vanlig svensk småstad. Man behöver inte vara mer alert här än vad man är hemmavid. Jätteskönt!

Det finns massor att se och göra här även när man inte spelar golf. I Jerez de la Frontera ligger sherrybodegorna vägg i vägg och de flesta erbjuder visningar med tillhörande sherryprovning. Det går båtar från Rota direkt till Cádiz (Europas äldsta stad) regelbundet varje dag. Det tar ca 1 timme med bil till den vackra Andalusiska huvudstaden Sevilla som desutom har 2 bra fotbollslag (Sevilla och Real Betis) i högsta divisionen – La liga. De vita byarna i bergen är också väl värda ett besök. Där kan man passa på att köpa lokal färskpressad olivolja eller bara njuta av den underbara utsikten och skön natur…

NOTERA - Rota har mer än 320 soldagar om året i genomsnitt ;-)

Som sagt, det här är en skön del av Spanien, Rota är en äkta genuint spansk pärla, väl värd ett besök, sommar som vinter!

AVSTÅND: Jerez flygplats - 35km, Sevilla Flygplats - 130km, Malaga flygplats - 270km, Faro flygplats - 310km

Lägenheterna

I Rota bor du helt perfekt. Alla lägenheter ligger centralt och du har strandpromenaden, stranden, affärer, restauranger och hamnen i stort sett direkt utanför dörren. De är fullt utrustade för självhushåll, har tvättmaskin och fritt internet.

"Utöver lägenhetsalternativen nedan kan vi skräddarsy vistelser som är 3 månader eller mer. Då söker vi upp ett boende som motsvarar era önskemål och kontrakterar det för er räkning - Kontakta oss för offert."

Los Patios

Lägenheter med 1 och 2 sovrum. Ett modernt, nyrenoverat och fräscht boende i ett lugnt kvarter med mysig atmosfär.

Dunas y Luz

Lägenheter med 1 sovrum. Bekväma turistlägenheter i ett vackert spanskt hus med en typisk andalusisk innergård.

San Fransisco

Lägenheter med 2 sovrum. Nyrenoverade, fräscha och moderna turistlägenheter med 2 sovrum.

Chalet Los Arcos

Lägenheter med 2 och 3 sovrum. Lägenheterna ligger i första linjen vid stranden, har stora terrasser och fantastisk havsutsikt.

Golfkortet

 Playa Golf's unika golfkort ingår i alla long stay golfpaket i Rota. Det ger dig som golfspelare ett mervärde i form av flexibilitet, omväxling och frihet. Med golfkortet spelar du helt enkelt de golfbanor som du gillar bäst, så ofta som det passar dig. De flesta golfbanorna spelar du för endast 25€ per golfrunda, och man kan boka starttider upp till 2 dagar i förväg. I dagsläget är det mer än 10 golfbanor anslutna till golfkortet...

I golfkortet ingår dessutom ett "medlemsskap" i par-3 executive banan på Costa Ballena Ocean Golf Club. Det innebär fritt tillträde till en av europas bästa träningsanläggningar: Drivingrange med utslag från grästee (ranchbollar ingår ej), gym, omklädningsrum med dusch, bastu och bubbelpool. Du spelar par 3 executive banan för endast 8,50€, 9 hål på huvudbanan för 18€ eller 18 hål på huvudbanan för 28€.

Läs mer om golfkortet

Tillägg - Fri golf | Medlemsskap

Om du spelar väldigt ofta och tycker att det skulle kännas trevligt med en hemmabana så kan du lägga till ett medlemsskap/fri golf på någon av golfbanorna. Vi rekomenderar i såfall Costa Ballena Ocean Golf Club eller Sherry Golf.

Golfbanor

Det ligger en hel del golfbanor inom en timme med bil. Den närmsta är Costa Ballena Ocean Golf Club, som också är den mest välbesökta banan med bäst träningsfaciliteter. Men alla golfbanor har sin egen karaktär och är väl värda ett besök.

Avstånd från Rota: Costa Ballena Ocean Golf Club - 10km, Sherry Golf - 30km, Vistahermosa Golf & CC - 20km, Montecastillo Golf & CC - 35km, Villanueva Golf - 40km, Sanlúcar Golf - 15km, Arcos Golf - 68km, Golf el Campano - 55km, Sancti Petri Hills - 60km, La Estancia Golf - 62km, Iberostar Novo Sancti Petri Golf - 62km, Montenmedio Golf & CC - 95km.

Läs mer om golfbanorna

 

Våra svenska golfvärdar är på plats året runt och arrangerar golftävlingar, pubkvällar, middagar och trevliga utflykter.

Här bokar du fritt ankomst och avresedatum som passar dig.

BOKA TIDIGT - Rota är en popuär destination. Det kan vara svårt att få plats under högsäsongsmånaderna november, februari och mars om man är sent ute.

KLIMAT

Rota
Högsta
temp.
Lägsta
temp.
Regn
dagar
January 15.9°C 5.4°C 7
February 17.5°C 6.6°C 7
March 20.2°C 7.7°C 5
April 21.5°C 9.4°C 6
May 24.6°C 12.1°C 4
June 28.8°C 15.3°C 2
July 33.0°C 18.0°C 0
August 33.1°C 18.4°C 0
September 30.2°C 16.8°C 2
October 25.0°C 13.3°C 6
November 20.1°C 9.2°C 7
December 16.8°C 7.1°C 9